Hulpbieder
’Heb van januari t/m september wekelijks de...’ > Lees meer

WINNAAR ‘KANS OP GRATIS TUIN’ ACTIE BEKEND

WINNAAR ‘KANS OP GRATIS TUIN’ ACTIE BEKEND De winnaar van de tuin is bekend: uit alle inzendingen is de keuze gevallen op het verhaal van mevrouw Zweistra uit Veenendaal. Zij was blij verrast met deze prijs.

Vijf ondernemers uit omgeving Veenendaal zijn de actie ‘kans op gratis tuin’ gestart met het doel hun medemens te helpen. Tot 31 maart konden mensen uit Veenendaal zich opgeven. Voorwaarde was dat de tuin nodig opgeknapt moet worden en dat het door omstandigheden niet mogelijk is om iets aan hun tuin te doen. Bijvoorbeeld het ontbreken van familie of vrienden die kunnen helpen, gezondheidsproblemen of gebrek aan financiën.

De actie is bedacht door Reijer van Steenbergen van v. Steenbergen Sierbeton BV uit De Klomp (leverancier stenen). “We willen graag iets betekenen voor mensen in Veenendaal die echt een nieuwe tuin nodig hebben. Het verhaal achter deze wens was doorslaggevend voor de selectie. Uit alle inzendingen is een winnaar geselecteerd door de onafhankelijke jury, bestaande uit de helpdeskmedewerkers van Stichting HiP uit Veenendaal.”

Bij meerdere inzendingen voelde de jury noodzaak om te vermelden dat het verhaal aandacht verdient. Met deze inzenders zal nog contact worden opgenomen om te overleggen of vrijwilligers van Stichting HiP een helpende hand kunnen bieden in de tuin.

Binnenkort zullen we met een mooie fotoverslag de aanleg van de nieuwe tuin op deze website in beeld brengen.

13-04-2016