Informatie over HiP

HiP Veenendaal is een netwerk van kerkleden  die in hun eigen buurt vrijwillig hulp bieden aan mensen in nood. Hulpvragers zonder sociaal netwerk en financiĆ«le middelen om hulp te kunnen inkopen, worden op deze manier geholpen door hulpbieders die daarmee ook hun eigen kerk of parochie een gezicht geven in de lokale samenleving.

Vraag en aanbod worden door de helpdesk van HiP Veenendaal bij elkaar gebracht. Voordat een hulpvraag een hulpbieder bereikt, is deze eerst door een HiP-medewerker in behandeling genomen en afgebakend tot een geschikte HiP-hulpvraag. Zowel hulpvragers als hulpbieders weten hierdoor wat zij kunnen verwachten, waar de vraag begint en waar hij eindigt.

Veens
Onze hulpbieders kunnen ook benaderd worden voor hulpvragen van Veens Vrijwilligers. Dan nemen de medewerkers van Veens de hulpvragen eerst in behandeling. Zie hierover meer onder 'samenwerking'.

Samenwerking kerken
De kerken die aangesloten zijn bij het Diaconaal Platform Veenendaal werken samen binnen HiP Veenendaal. Klik hier voor meer informatie en alle deelnemende kerken.


Landelijke steunpunt
Het plaatselijke werk van HiP wordt ondersteund door een landelijke helpdesk (HipHelpt.nl), bijvoorbeeld op het gebied van ICT, PR en trainen van helpdeskmedewerkers en hulpbieders.